Ako si vybrať správnu veľkosť vane?

Pri výbere ideálnej vane musíte myslieť na jej rozmery. Je dôležité, aby bola vaňa dostatočne pohodlná. Rozmery vane musia zodpovedať nielen vašej kúpeľni, ale mali by zodpovedať aj vašej výške. Ako vybrať dĺžku vane podľa vašej výšky? Radi vám poradíme!

http://www.aplomo-koupelny.cz/user/shop/big/6651-5.jpg?61dc35bb

Rozmery vane

Otázka, akú konkrétnu veľkosť vane si vybrať, sa najčastejšie týka vysokých ľudí, ktorí si chcú vybrať čo najpohodlnejšie podmienky na kúpanie. Správny výber výšky vane bude dôležitý aj pre tých, ktorí radi relaxujú ponorení v horúcej vode a doprajú si tak dlhé a výživné kúpele.

V prvom rade musíme mať na pamäti, že príliš malá vaňa v prípade vysokých používateľov neumožní využiť jej plný potenciál. Vysokí ľudia sa často stretávajú s problémom narovnania nôh a pohodlia pri opieraní sa o okraj vane. Naopak, ľudia s nižším vzrastom kúpeľ v príliš veľkej vani neocenia. Takáto vaňa pre nich nebude veľmi pohodlná bez toho, aby sa do nej neustále šmýkali.

http://www.aplomo-koupelny.cz/user/shop/big/2217.jpg?6238409d

Aká dĺžka je pre vás najvhodnejšia?

Najbežnejšie dĺžky štandardných vaní sa pohybujú od 140 do 170 cm. Ponúkame však aj menšie vane od 100-130 cm. Takéto vane sú skvelou voľbou v priestoroch, kde nie je možné použiť väčšiu vaňu, a dokonale splnia účel vane. Šírka týchto menších vaní je možná už od 65-75 cm.

Aká je teda najlepšia dĺžka vane na výšku? Môžeme predpokladať, že optimálne podmienky na kúpanie poskytne vaňa kratšia ako vaša výška približne o 10-15 cm.

Radi by sme vám uviedli príklad z praxe: ľudia s výškou približne 160 cm sa budú cítiť úplne pohodlne vo vani s dĺžkou 140 cm. Pre používateľov s výškou do 170 cm sa odporúča 150 cm vaňa. A akú veľkosť by ste si mali vybrať, ak máte napríklad 180 až 190 cm? Vysokým ľuďom odporúčame vaňu s dĺžkou 170 cm a pri výške 2 m vaňu s dĺžkou 180 cm.

http://www.aplomo-koupelny.cz/user/shop/big/2403-7.jpg?6262a216

Kúpeľ pre všetkých členov domácnosti

Vieme, že si nemôžete vybrať vaňu len pre jednu osobu. Vaňa by mala slúžiť všetkým členom domácnosti vrátane detí, preto je dobré si výber vane naozaj premyslieť. Pri takomto výbere ideálnej vane by ste okrem samotnej výšky mali venovať pozornosť aj ďalším dôležitým aspektom súvisiacim s jej veľkosťou. V malých kúpeľniach sa možnosti trochu obmedzia, pretože sa môže stať, že inštalácia vane dlhej 170 - 180 cm nebude vôbec možná. Určite však musíte myslieť predovšetkým na zabezpečenie pohodlných a bezpečných podmienok na vstup a výstup z vane, ako aj na zostávajúci priestor v kúpeľni pre ostatné potrebné vybavenie.

 

Bára v spolupráci so spoločnosťou AploMac.
Aplomo

mceclip0