Kúpele pre starších ľudí

Vane s dvierkami pre starších ľudí a osoby so zdravotným postihnutím
Kúpeľňa je jednou z najdôležitejších miestností v dome. Ale bohužiaľ, veľmi často si vzhľadom na situáciu používateľov vyžaduje mnohé dôležité úpravy. Obmedzenia pohyblivosti v dôsledku choroby alebo vysokého veku sťažujú každodennú starostlivosť, a tak sa stávajú veľmi nepríjemným problémom. Štatistiky ukazujú, že takmer 50 % nehôd starších ľudí sa stane doma. Starší ľudia sú často zvyknutí na svoj priestor a nevenujú pozornosť tomu, že s pribúdajúcim vekom je pre nich čoraz ťažšie vykonávať určité činnosti, preto je veľmi dôležité nezanedbať výber kúpeľňového vybavenia.

https://cdn.myshoptet.com/usr/www.aplomo-koupelny.cz/user/documents/upload/vany-pro-seniory.jpg

Funkcie dodávky pre starších ľudí a osoby so zdravotným postihnutím
Okrem estetického dizajnu, veľmi jednoduchého čistenia a príjemného hladkého povrchu sú vane veľmi funkčné a praktické. Vane sú vyrobené z kvalitného a spoľahlivého 100 % akrylátu, ktorý má vynikajúce izolačné vlastnosti, takže v porovnaní napríklad s oceľovými alebo liatinovými vanami udrží zvolenú teplotu kúpeľa oveľa dlhšie a jeho povrch je stále príjemný. Okrem toho špecifické vlastnosti tohto materiálu umožňujú jeho opravu v prípade neúmyselného poškodenia povrchu.
Problémy s bežnými vaňami
Častými problémami pri používaní konvenčných vaní sú ich vysoký okraj alebo nedostatok priestoru na relaxáciu - každodenné problémy pri používaní vaní pre mnohých starších alebo zdravotne postihnutých ľudí. Najväčším problémom je nastupovanie a vystupovanie z vane. Aj keď je vaňa vysoká napríklad len 60 cm, môže byť pre staršie alebo slabšie osoby často veľmi nepohodlné pohodlne do nej vstúpiť.

https://cdn.myshoptet.com/usr/www.aplomo-koupelny.cz/user/documents/upload/AVO.jpg

Sedadlo a dvere

Tieto vane ponúkajú oveľa viac, než sa na prvý pohľad zdá. Niektoré typy (napríklad AVO a VOVO) obsahujú sedadlo, ktoré umožňuje všetkým používateľom pohodlné a bezpečné kúpanie. Sedadlo je veľmi stabilné, a tak dokonale plní svoju funkciu. Tieto vane sú vybavené aj dverami, ktoré sú hlavným znakom týchto vaní. Vďaka nim je nastupovanie a vystupovanie z vane úplne jednoduchou záležitosťou. Dvierka majú vynikajúce tesniace vlastnosti a jednoduché ovládanie.

https://cdn.myshoptet.com/usr/www.aplomo-koupelny.cz/user/documents/upload/vany-pro-seniory1.jpg

Hlavnou prioritou pri navrhovaní kúpeľne pre staršie osoby alebo osoby so zdravotným postihnutím je správne a rozumné usporiadanie priestoru a konečné riešenie, ktoré umožňuje samostatné používanie osobou s pohybovými problémami. Preto sú tieto vane vynikajúcou voľbou pre každého, kto ocení zlepšenie toho, čo ho trápi.

https://cdn.myshoptet.com/usr/www.aplomo-koupelny.cz/user/documents/upload/impresss.jpg

V našej širokej ponuke nájdete mnoho typov týchto vaní. Každá vaňa ponúka niečo iné a každý si v nej nájde to svoje.

Bára v spolupráci so spoločnosťou AploMac.
Aplomo

mceclip0-2