Starostlivosť o akrylové výrobky

Vane a sprchové vaničky vyrobené zo 100 % akrylátu si vyžadujú jednoduchú, ale účinnú starostlivosť. Radi vám poradíme, ako sa správne starať o takéto výrobky a aké vhodné čistiace prostriedky používať na takéto povrchy.
Jednoduchá starostlivosť

Každý má rád čistý domov a hoci akrylátové výrobky nie sú príliš komplikované na údržbu, pri čistení povrchu je potrebné dodržiavať niekoľko bodov:

čistite mäkkou špongiou/jemnou handričkou
nepoužívajte hubky/utierky s drsným povrchom
čistite vhodnými tekutými prípravkami
nepoužívajte agresívne chemikálie (chlór atď.)

https://cdn.myshoptet.com/usr/www.aplomo-koupelny.cz/user/documents/upload/intima.jpg

Akrylový výrobok je najkrajší, ak si majiteľ dokáže udržať jeho dokonalý lesk po mnoho rokov. Udržanie dokonalého lesku sa dosahuje správnym zaobchádzaním s výrobkom a predovšetkým už spomínanou starostlivosťou o samotný výrobok. Je dôležité, aby ste na čistenie povrchu nepoužívali žiadne čistiace nástroje s drsným povrchom. Aj keď ide o neuveriteľne odolný a kvalitný povrch, chceme jeho krásu zachovať čo najdlhšie.
Problém s vodným kameňom

Mnohí ľudia žijú v oblasti, kde voda obsahuje veľa vápnika a často ich trápia jeho usadeniny. Takéto usadeniny môžu váš domov znepríjemniť. Na odstránenie takýchto usadenín odporúčame používať jednoduché čistiace prostriedky. Jedným z takýchto čistiacich prostriedkov je prísada, ktorú máme všetci doma. Ide o klasický ocot zmiešaný s citrónom. Ocot nechajte pôsobiť približne 15 až 20 minút. Potom stačí prípravok opláchnuť teplou vodou.
Osvedčené čistiace prostriedky

Výborným, neagresívnym čistiacim prostriedkom na akrylátové povrchy je čistiaci prostriedok na vane a vaňové kúty. Tento čistiaci prostriedok nepoškodzuje povrch, pretože neobsahuje žiadne korozívne chemikálie a zachováva jeho dokonalý lesk, takže výrobok vyzerá ako nový. Čistenie výrobkov týmto čistiacim prostriedkom praktizujeme pri upratovaní kúpeľne. Klasickým čistiacim prostriedkom na akýkoľvek povrch je čistiaca pena Multi Clean, vďaka ktorej sa výrobok ľahko čistí a vonia. Je to univerzálna čistiaca pena, vhodná na všetky možné povrchy, s jemnou príjemnou vôňou čistoty. V prípade už spomínaných usadenín vodného kameňa odporúčame čistiaci prostriedok Purity lemon.

https://cdn.myshoptet.com/usr/www.aplomo-koupelny.cz/user/documents/upload/cistice.jpg

Poškodenie vane

Aj keď si to možno neželáme, môže sa stať, že do vane alebo vaničky neúmyselne spadne nejaký predmet a spôsobí drobné poškodenie povrchu. Na povrchu sa môže vytvoriť diera alebo prasklina. S drobným škrabancom alebo malou dierkou si však môžete poradiť sami pomocou brúsneho papiera, brúsnej pasty a následným vyhladením. Nemusíte teda vešať hlavu, tie menšie zvládne každý!
Prečo si vybrať akrylátovú vaňu?

Výber akrylátovej vane je viac než jasný. Ide o cenovo veľmi dostupné výrobky, ktoré vás nesklamú. Ich hlavnou výhodou je, že sú dostupné prakticky vo všetkých atypických tvaroch. Vaňa je veľmi príjemná na dotyk a keď si do nej ľahnete, pochopíte výhody tohto materiálu. Je nenáročný na údržbu a môžete si ho ľahko opraviť sami.

https://cdn.myshoptet.com/usr/www.aplomo-koupelny.cz/user/documents/upload/intrica.jpg

Odporúčame tiež, aby ste nezanedbali výber vhodnej vane pre vás. Pozrite si našu ponuku akrylátových vaní.

Bára v spolupráci s mačkou AploMac.
Aplomo

mceclip0