Starostlivosť o kúpeľňový nábytok

Starostlivosť o kúpeľňový nábytok a jeho umiestnenie v kúpeľni

Starostlivosť o kúpeľňový nábytok je činnosť, ktorú by ste nemali vynechávať. Kúpeľňový nábytok, ktorý ponúkame, je naozaj veľmi kvalitný a pri správnej starostlivosti zaručene dlho vydrží. Každý jeden kus si zaslúži správne zaobchádzanie, aby vydržal ako nový. Nebojte sa, radšej vám napíšem, ako s ním nezaobchádzať, pretože prílišná starostlivosť by mohla byť skôr na škodu :)

https://cdn.myshoptet.com/usr/www.aplomo-koupelny.cz/user/documents/upload/sponge-g3a6e77ad4_1280.jpg

Umiestnenie nábytku v kúpeľni je veľmi dôležité; rozhodne by nemal byť umiestnený v tesnej blízkosti zdroja vody, ako je vaňa, otvorená sprcha (walk-in) atď. Hoci všetok náš nábytok má kúpeľňovú povrchovú úpravu a bez problémov odoláva bežnej vlhkosti v kúpeľni, nie je prispôsobený na priame pôsobenie vody, to sa aj tak nestane, a plastový nábytok nebude v našich vysnívaných kúpeľniach veľmi žiaduci. Takže, stručne povedané, umiestnenie nábytku priamo vedľa vane alebo sprchového kúta nie je správny spôsob starostlivosti o nábytok. Je mi jasné, že mnohokrát dispozícia kúpeľne neumožňuje iné riešenia a nie je dostatok priestoru na dodržanie všetkých pravidiel. Ani to nie je problém a ak je napríklad skrinka s umývadlom umiestnená priamo pri vani, možno použiť vaňovú zástenu a nábytok bude v bezpečí.

https://cdn.myshoptet.com/usr/www.aplomo-koupelny.cz/user/documents/upload/Sv-70_3.jpg

Skrinku s umývadlom, stĺp, zrkadlovú galériu a ďalšiu skrinku je tiež potrebné vyčistiť. Na utieranie nábytku používam mäkkú, čistú a vlhkú handričku. Je veľmi dôležité nepoužívať agresívne čistiace prostriedky, ktoré by poškodili vrchnú vrstvu nábytku. Môj tajný tip na údržbu povrchov nábytku a dokonca aj zrkadlových plôch je Multi Clean 7. Všetko potom vonia čistotou a poriadkom, presne tak, ako to mám rád. Nezanecháva šmuhy a vyčistí opravy, v lete po náletoch muchy to nie je práve zábava :) A to je všetko! Jednoduché, však?
Umývadlo potrebuje trochu viac starostlivosti, keďže je to každodenná záležitosť a po týždni je to vidieť. Najčastejším drezom je keramický drez. Ak ho nemáte, môžete drez vyčistiť bežne dostupnými neagresívnymi prostriedkami z drogérie, napríklad tekutým pieskom, ale pozor, nesmie sa dostať na povrch nábytku! V našej ponuke nábytku však máme na tento účel aj skvelú pomôcku, ktorou sú keramické drezy s okrajom, ktorý nedovolí, aby voda alebo čistiace prostriedky pretekali na boky nábytku. Tieto drezy sú k dispozícii napríklad v sériách Eliba, Liga a Senator.

https://cdn.myshoptet.com/usr/www.aplomo-koupelny.cz/user/documents/upload/4392-2.jpg

Umývadlo z liateho mramoru si vyžaduje trochu inú a šetrnejšiu údržbu ako keramické umývadlo. Odmenou vám však bude takmer nesmrteľný materiál s neuveriteľnou precíznosťou výroby a kriviek. Musí sa čistiť tak, aby sa zabránilo poškriabaniu. Povrch mramorového umývadla utierajte mäkkou, čistou a vlhkou handričkou. A áno, opäť môžete použiť môj obľúbený čistiaci prostriedok Mutli Clean 7.
Veľmi dôležitým parametrom nepoužívania agresívnych prostriedkov na čistenie umývadiel je nielen to, aby ste nepoškodili povrch umývadla, ale najmä sifón, ktorý môže v dôsledku použitia agresívnych prostriedkov začať vytekať a následne poškodiť korpus nábytku.

https://cdn.myshoptet.com/usr/www.aplomo-koupelny.cz/user/documents/upload/Vn_110r_5.jpg

Zrkadlová galéria sa čistí rovnako ako každé iné zrkadlo. Dbajte len na to, aby ste sklo nepoškriabali. Údržba je jednoduchá a známa každému. A aké prekvapenie, že zrkadlá opäť leštím prípravkom Multi Clean 7 :) Jednoducho nastriekam penu na zrkadlo, očistím handričkou a vyleštím suchou handričkou alebo utierkou.

https://cdn.myshoptet.com/usr/www.aplomo-koupelny.cz/user/documents/upload/Velluto_9_Post.jpg

Nezabudnite, že používanie nadmerného množstva čistiacich prostriedkov nezlepší proces čistenia a môže byť kontraproduktívne. Nábytok si nevyžaduje prílišnú starostlivosť, čo je vlastne tá najlepšia správa.

Dôležité je starať sa oň rozumne a s láskou.

Klára v spolupráci so svojou mačkou Aplomáčkou
Aplomo